3 x tips: huidverzorging in de zomer

19 juni 2023 in Nieuws

3 x tips: huidverzorging in de zomer

Huidverzorging in zomer 3 tips GLOW skin
Huidverzorging in zomer 3 tips GLOW skin

Misschien wist je dit al, maar: ieder seizoen vraagt je huid om andere verzorging. Ja, echt. Zo staat de zomer in het teken van beschermen en vocht inbrengen. Dagelijks ontvangt GLOW Skin veel vragen over huidverzorging in de zomer. Welke producten kun je beter wel en welke beter niet gebruiken? En welke ingrediënten zijn goed voor skin care in de zomer? We love to help you out. Lees onderstaande tips over huidverzorging in de zomer en je gaat een stralende zomer tegemoet!

Tip 1: bescherm met SPF

Zomer betekent zon. Heerlijk! Maar zon zorgt ook voor snellere veroudering van jouw huid en veroorzaakt pigmentvlekken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over verbranden en kans op huidkanker. Een beetje een open deur, maar smeren dus! De lente is dé tijd van het jaar om je skin care producten op te maken en te vernieuwen voor summerproof skin care. Onder summerproof skin care verstaan we allereerst een product met SPF. Tip: deze hoef je niet op te maken ;). Want SPF kun je het beste het hele jaar door gebruiken, bijvoorbeeld in een dagcrème. Maar niet alleen SPF helpt jouw huid in de zomer. Ook andere ingrediënten geven een boost aan jouw huid.

Tip 2: ondersteun met vitamine C

Hét ingrediënt dat je in de zomermaanden gaat ondersteunen in het beschermen tegen de zon is vitamine C. En wel in de vorm van ascorbic acid. Ascorbinezuur is een hele krachtige antioxidant en werkt ontstekingsremmend. Daarnaast werkt deze active egaliserend en verhelderend op pigmentatie problemen, maar ook op de huid in het algemeen. Het verbetert het genezingsproces van de huid en verhoogt de werkzaamheid van zonbescherming. Belangrijk! Sluit de ascorbic acid goed af en bewaar op een donkere, koele plek. Bonustip voor jouw productkeuze: de Edelweiss créme van Prescription bevat ook Vitame E (Tocopherol). Dit bevordert het herstellend vermogen van de huid. 2-in-1. Doe er je voordeel mee!

Tip 3: hydrateer met hyaluronzuur

In de lente en zomer verliest je meer vocht. Je zult dit vocht dus weer aan moeten vullen. Doe je dit niet? Dan kan je huidbarrière beschadigen en liggen huidproblemen, bijvoorbeeld acne, een doffe huid maar ook rimpels, op de loer. Tip van GLOW Skin: gebruik een product met hyaluronzuur. Een wondermiddel als je het ons vraagt. Waarom? Hyaluronzuur zorgt voor een goede barrière en gaat vochtverlies tegen. Het trekt water aan, het heeft een beschermende functie, het hersteld de huid én vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes. Do we need to say more?

Heb je nog vragen over bovenstaande tips? En wil je meer advies over huidverzorging of advies op basis van jouw huid? GLOW Skin maakt graag een scan van jouw huid. Reach out!

We gebruiken cookies om de website bruikbaarder te maken.
Akkoord