Haarverzorging in de zomer: zo verzorg en bescherm je je haar goed

11 september 2023 in Nieuws

Haarverzorging in de zomer: zo verzorg en bescherm je je haar goed

Haarverzorging in de zomer zo verzorg en bescherm je je haar goed GLOW Hair
Control your mindset tips - zen op vakantie GLOW pure you

Je haar verzorgen tijdens én na de zomer: hoe doe je dat? En hoe bescherm jij je haar tegen de zon? Misschien vraag je af of haarverzorging in de zomer überhaupt wel nodig is. Het korte antwoord is: ja! Je merkt vast wel dat je haar anders aanvoelt in de zomer. Droog of juist pluizig. Ook ligt het gevaar van splijten, afbreken, beschadigen of verkleuren van je haar op de loer. Wil je weten hoe de je dit voorkomt? In deze blog geven we tips voor haarverzorging in de zomer.

1. Gebruik hittebescherming tegen de zon

Stipt op nummer één: zonbescherming. Wanneer je de zon in gaat, bijvoorbeeld op een terrasje of lekker op het strand, pak je standaard een zonnebril en zonnebrand. Maar waarom niet standaard iets dat je haar beschermt, zoals een hoed of spray? Minstens net zo belangrijk. De warmte van de zon beschadigt je haar. Het droogt uit en soms kan je haar zelfs verkleuren. En dat wil je waarschijnlijk voorkomen. Bescherm je haar door het af te schermen van de zon, bijvoorbeeld door een pet of hoed. Of draag je haar eens vast, bijvoorbeeld in een vlecht. Ook kun je je haar beschermen door bescherming in te sprayen. Zo is de Heat & Sun protector van Natulique heel fijn in gebruik.

2. Voorkom uitdroging van het haar

Niet alleen de zon droogt je haar uit, ook zout zeewater en zwembadwater met chloor doen dat. Hoe je uitdroging voorkomt? Het allerbeste is om geen duik te nemen. Probeer je haar boven water te houden. Maareh, wij snappen heus wel dat dat af en toe héél lekker kan zijn. Daarom geldt ook hier: maak je haar vast in een staart of vlecht. Dat helpt! Of maak je haar alvast eens nat met kraanwater. Hierdoor absorbeert je haar het chloor- of zeewater net wat minder. Voor optimale bescherming kun je je haar van tevoren wassen met een conditioner. Ook hierdoor neemt je haar minder chloor of zout op, omdat de conditioner je haarschubben sluit. En nu we het toch over wassen hebben…

3. Gebruik de juiste shampoo, maar was niet te vaak

Jep, ook voor het wassen van je haar zijn er do’s en don’ts. Hoe verleidelijk is het om na een stranddag je haar uitgebreid te wassen? Weg met dat zand. We’ve all been there. Probeer je haar niet iedere dag met shampoo te wassen; zo’n 2 tot maximaal 3 keer per week is meer dan voldoende. Anders spoel je alle natuurlijke en essentiële oliën weg die je haar wel nodig heeft. Zonde!

En als je dan wast: gebruik de juiste shampoo. Zeker bij blond haar. De zon maakt je haar dan geler van kleur. Gebruik daarom altijd een goede zilvershampoo. Wij vinden zelf dit een fijne combi om je haar te verzorgen én geelkleuring te voorkomen in de zomer. In de salon werken wij bijvoorbeeld met de ‘blonde’ producten van Kevin Murphy. Ook verkrijgbaar voor thuis! Tip voor ná de zomer: fris je haar op met een toner. Zo is je haar na de vakantie direct weer glanzend en mooi van kleur.

4. Gebruik een haarmasker voor extra voeding en verzorging

Vergeet niet om na het wassen een conditioner of haarmasker te gebruiken. Voor optimale verzorging van je haar gebruik je minimaal een keer per week een voedend haarmasker. Zo krijgt het die extra boost die het zo hard nodig heeft tijdens en na de zomer. Het masker pakt het beste wanneer je haar niet drijfnat is, zo neemt je haar de voedingstoffen sneller en beter op. Bij GLOW Hair hebben we verschillende haarmaskers. Benieuwd welk masker het beste bij jouw haartype past? Vraag om advies in de salon!

Stel je vraag aan GLOW

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over haarverzorging in de zomer? Of over haarverzorging in het algemeen? Stel je vragen gerust aan ons in de salon. Onze creatieve masterminds beantwoorden je vragen graag. We zijn altijd in ontwikkeling en nemen jou – als je daarvoor open staat – daar graag in mee. We love to make you GLOW!

 
We gebruiken cookies om de website bruikbaarder te maken.
Akkoord