Highlights onderhouden: zo verzorg je jouw highlights het beste

14 januari 2024 in Nieuws

Highlights onderhouden: zo verzorg je jouw highlights het beste

Highlights onderhouden zo verzorg je jouw highlights het beste GLOW Hair
Control your mindset tips - zen op vakantie GLOW pure you

Een frisse set highlights kan je haar écht laten stralen. Of je nu gaat voor zonnige blonde lokken, subtiele karamelaccenten of gedurfde kleurexplosies; het is belangrijk om je highlights goed te verzorgen en onderhouden. Hoe onderhoud jij jouw highligths? In deze blog deelt GLOW Hair handige tips om ervoor te zorgen dat jouw highlights goed verzorgd én in topconditie blijven.

Kies voor professioneel kleuren

Het begint allemaal met de keuze voor een ervaren en professionele kapper. Een gespecialiseerde kleurenkapper kiest niet alleen de perfecte tinten die bij jouw huidskleur passen, maar zorgt ook voor een kwalitatieve kleuring. Eentje die minder schadelijk is voor je haar. Goed gekozen highlights zien er niet alleen goed uit, maar verminderen namelijk ook de kans op beschadiging.

Gebruik kwalitatieve haarverzorgingsproducten

Investeer in goede haarverzorgingsproducten die speciaal zijn ontworpen voor gekleurd haar. Kies voor een sulfaatvrije shampoo en een voedende conditioner om je haar te hydrateren en de kleur langer te behouden. Gebruik bijvoorbeeld een zilvershampoo en het liefst ook een masker of (leave-in) conditioner die een gele waas tegengaat. Deze producten hebben vaak een paarse kleur en ze gaan geel haar tegen. GLOW Hair adviseert graag in welke zilvershampoo wel of niet geschikt is. Want jep, hierin zit veel verschil. Je zult zien dat je haar na regelmatig gebruik ervan er veel frisser uit gaat zien!

Bij GLOW Hair kun je ook kiezen voor een K18 behandeling. Dit is een extra verzorging tijdens het kleuren. Zo voed je het haar extra!

Laat een toner in je haar zetten

Overweeg ook eens een kleurversterkende behandeling om de levendigheid van je highlights te verlengen. Zoals met toners! Je kunt met een verzorgende toner het haar altijd goed opfrissen en het geeft meteen veel glans en verzorging aan het haar. Ook is de kleur van je haar direct goed met de inzet van een toner. Bij GLOW Hair adviseren we je graag over welke toner-kleur het beste bij jou past.

Bescherm je haar tegen de zon

Langdurige blootstelling aan de zon kan schadelijk zijn voor je haarkleur. Bescherm je haar daarom altijd tegen de zon en invloeden van buitenaf. Je gebruik het beste producten met uv-bescherming om je lokken te beschermen tegen schadelijke stralen. Draag als het mogelijk is ook een hoed op zonnige dagen om je haar extra te beschermen.

Vermijd hitte en hitteproducten

Warmte kan de kleur van je highlights vervagen en je haar beschadigen. Beperk het gebruik van hete stylingtools zoals föhns, stijltangen en krultangen. Als je toch warmte wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je een hittebeschermend product gebruikt om je haar te beschermen. Bijvoorbeeld een product van de productlijn: Wella Ultimate Repair. Of de Heat and Sun Protector van NATULIQUE. Deze zijn super fijn voor hitte- en uv-bescherming en Beide te koop in de salon van GLOW.

Laat je haar regelmatig knippen

Regelmatig je haar laten knippen helpt niet alleen om gespleten punten te voorkomen, maar zorgt er ook voor dat je highlights er fris en levendig uitzien. Vraag je kapper om advies over de frequentie van je knipbeurten; dat is afhankelijk van de groeisnelheid van je haar. En bonustip: was je haar niet te vaak en zeker niet iedere dag. En als je dat dan doet: met de juiste productie, zie ook tip 2. Vraag een van onze collega’s voor GLOW Hair voor de juiste producten en vergeet geen mini’s mee te nemen als je op reis gaat!

Zorg voor diepe hydratatie

Verwen je haar regelmatig met diepe hydratatiebehandelingen om de glans en vitaliteit van je highlights te behouden. Gebruik vochtinbrengende haarmaskers en oliën die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar. Want: highlights hebben de neiging om je haar uit te drogen. En dat wil je niet… Tip van GLOW Hair: gebruik de Protective Leave-In spray van Wella. Perfecte beschermingsspray tegen zonnestralen en helpt om je highlights, babylights of balayage in goede conditie te houden. Of de Miracle Hair Rescue Spray. Als je het ons vraagt de allerfijnste spray die er is! 😉

Tot slot…

Het behouden van mooie highlights heeft wat aandacht, zorg en goede producten nodig. Wanneer je kiest voor professionele kleuring, de juiste haarverzorgingsroutine en beschermende producten, zorg je ervoor dat je highlights er stralend uitzien en lang meegaan. Dus, geef je haar de liefdevolle verzorging die het verdient en geniet van die prachtige, zonnige lokken! Afspraak maken? Dat doe je simpel via onze afspraakmodule op de website.

We gebruiken cookies om de website bruikbaarder te maken.
Akkoord