Huidverzorging in de winter: 3 tips

4 januari 2023 in Nieuws

Huidverzorging in de winter: 3 tips

Huidverzorging in de winter - 3 tips

De koude wintermaanden: you either love it or you hate it. Jouw huid zal – bij weinig verzorging – in ieder geval minder blij zijn. In de winter heeft jouw huid last van temperatuurverschillen, koude en droge lucht en lage luchtvochtigheid. Daarom heeft je huid in de winter extra verzorging en vitamines nodig. Maar hoe verzorg je je huid dan precies? En waar doe je goed aan? GLOW Skin geeft je 3 handige tips voor huidverzorging in de winter!

Niet alleen voor mensen met een droge huid is extra huidverzorging belangrijk. Ook voor normale tot vette huidtypes is het goed om je huid te verzorgen in de winter. Het contrast van de koude, gure lucht van buiten is namelijk groot met de warme, droge lucht binnen in huis. En dat heeft effect op je lichaam. Voornamelijk voor je gezicht en handen. Voeg daarom verzorging toe aan je dagelijkse routine die jouw natural GLOW behoudt. Weet je niet welk huidtype jij hebt? GLOW Skin maakt een scan van jouw huid. Deze geeft de conditie van jouw huid weer. Vervolgens kijken we samen naar wat jouw huid nodig heeft.

Tip 1: zorg voor een schone en gehydrateerde huid

De basisverzorging van je huid is belangrijk. Daaronder valt allereerst het schoonmaken en reinigen van je gezicht. Reinig je huid iedere avond met een milde cleanser. Zo verwijder je vuil en onzuiverheden van je huid. Gebruik geen lotion, want dit reinigt je huid niet voldoende. Let op! Vermijd cleansers die parfum en alcohol bevatten, want dit is niet goed voor je huid. Het droogt de huid nog verder uit en dat werkt irriterend.

Omdat je huid snel uitdroogt in de winter, is hydratatie essentieel voor goede huidverzorging. Zorg ervoor dat je je huid hydrateert en voldoende vocht kan opnemen. Daarvoor breng je – na het reinigen – altijd een moisturizer, vocht regulerende crème of hydraterend serum aan. Dit doe je op je hele lichaam. 

Tip 2: herstel een droge winterhuid door juiste voeding

De stofwisseling van je huid is anders in de winter. Je talgklieren zijn in deze periode minder actief. Daardoor slinkt het vettige beschermlaagje op je huid. Je huid heeft daarom meer vetten nodig in de winter. Gelukkig hoef je voor goede huidverzorging niet je hele verzorgingsroutine om te gooien. Het toevoegen van wat producten of het vervangen ervan kan al voldoende zijn.

Gebruik een goede dagcrème die je jouw gezicht beschermt en ondersteunt. Zo boots je het beschermlaagje van je huid na. En, heel belangrijk: kies een crème met een SPF-factor. Ook de zon in de winter kan je huid uitdrogen. Vergeet je nachtcrème niet! ’s Nachts neemt jouw huid de ingrediënten namelijk beter op. Dit is dus hét moment om je huid extra te voeden. Zie ook tip 1: hydratatie 😉

En net zo belangrijk: je lichaam, handen en lippen bijvoorbeeld. Smeer elke dag je lichaam en handen in met een goede lotion. En smeer je lippen regelmatig (niet iedere dag!) in met een verzorgende en vette lippenbalsem: bijvoorbeeld Bisabolol balm. 

Tip 3: voorkom huidproblemen door aangepaste huidverzorging

Door jouw huid dagelijks te verzorgen in alle seizoenen van het jaar, kan je huidproblemen voorkomen. Zodra het kouder wordt start je het beste met een extra serum of crème op basis van hyaluronzuur en extra vitaminen. Hét perfecte ingrediënt om de huid te hydrateren tijdens de koude winterdagen is hyaluronzuur. Een stofje waarmee vocht in de huid wordt aangetrokken én vastgehouden. Vooral dat laatste, vocht vasthouden, is van belang voor een mooie, gehydrateerde huid.

Een fijn product voor deze wintermaanden waar wij mee werken is Prescription Hyaluronic acid. GLOW Skin werkt met dit product tijdens behandelingen met een droge huid en bij tekenen van huidveroudering. De ingrediënten in het product bestrijden het ouder worden van de huid.

Met een huidbehandeling geef een je een boost aan jouw huidverzorging. De behandelingen van GLOW Skin worden vanzelfsprekend aangepast op het seizoen in het jaar. Zo versterk je jouw huid en kan deze meer aan, het hele jaar door.

Een moment voor jezelf

Wil jij graag de conditie van jouw huid verbeteren? En wil je méér doen dan bovenstaande tips? Kaylee, onze skincare professional, maakt graag een scan van jouw huid. Zo krijgt jouw huid vervolgens de verzorging die het nodig heeft. Huidverzorging op en top! Bij GLOW Skin kom je even helemaal tot rust én loop je mooi de deur uit. Naast goede huidverzorging, voert Kaylee namelijk ook een gezichts- en hoofdhuidmassage uit. Daarna ben je helemaal GLOWy en zen. Kom je een keertje gezellig langs? Maak hier jouw afspraak. Tot snel! 

We gebruiken cookies om de website bruikbaarder te maken.
Akkoord