Jouw voeten zomerklaar maken? Wij geven 7 tips voor voetverzorging in de zomer!

18 april 2023 in Nieuws

Jouw voeten zomerklaar maken? Wij geven 7 tips voor voetverzorging in de zomer!

Voeten zomerklaar maken tips voor voetverzorging in de zomer - GLOW Feet
Voeten zomerklaar maken tips voor voetverzorging in de zomer - GLOW Feet

Okeoké, het is nog wat vroeg. Maar nu de lente van start is, denken wij alweer aan de zomer. Zon, zee, strand. En op bloten voeten de wereld verkennen. Ja, je voeten krijgen het deze periode zwaar te verduren. De blootstelling aan zonlicht, (zout) water, zand en andere elementen vragen om goede voetverzorging. En niet alleen in de zomer zelf. Ook de lente kent prachtige dagen. Maar, zijn jouw voeten al zomerklaar? Klaar om getoond te worden? Waarschijnlijk zaten ze afgelopen winter diep weggestopt in hoge sokken en dichte schoenen. Tijd voor wat voetverzorging dus! Wij geven 7 tips om je voeten helemaal zomerklaar te maken.

Tip 1. Draag passende schoenen

Ook in winter. Het is belangrijk om goed passende schoenen te dragen. Altijd. Zo voorkom je eelt, blaren en likdoorns. Deze tip geldt eigenlijk voor ieder seizoen. Wanneer je in de winter de juiste schoenen draagt, zorgt dit voor mooiere voeten in de lente en zomer. En minstens net zo belangrijk: draag altijd sokken in je schoenen! Vermijd dus om met je blote voeten in je schoenen te stappen. Trek daarnaast elke dag schone sokken aan voor de hygiëne. Bij voorkeur katoenen sokken, omdat ze goed ademen en zo zweetvoeten helpen voorkomen.

Ga je naar het strand of zwembad? Draagt dan slippers, bijvoorbeeld rondom het zwembad en in de openbare ruimtes. Zo voorkom je dat je een voet- of nagelschimmel oploopt. En, loop je dan toch op blote voeten? Volg dan onderstaande tips voor verzorgde voetjes 😉

Tip 2. Droog je voeten goed af

Je voeten afdrogen nadat ze nat zijn geweest draagt bij aan goede hygiëne. Droog ze goed af na het douchen of bijvoorbeeld na het zwemmen. Vooral tussen de tenen. Doordat de huid hier extra week is, komen daar vaak schimmels en/of wondjes voor. Gebruik bij voorkeur tissues in plaats van een handdoek. Doordat een handdoek ruw is, beschadig je de huid extra. Voorzichtig mee omgaan dus!

Tip 3. Gebruik een scrub

Na de winter zijn je voeten wat ruw en schilferig. Vooral je hielen, de zijkanten van je voeten en grote tenen. De veroorzaker? Dode huidcellen. Een fijne scrub helpt dode huidcellen verwijderen. Bovendien maak je je voeten weer zacht en glad. Ook bij extreem droge voeten met schilfertjes is het aan te raden om een voetenscrub te gebruiken. De korrels in de scrub verwijderen op een gecontroleerde manier de schilfers. Vergeet daarna niet je voeten weer goed in de smeren met een verzorgende crème.

Tip 4. Hydrateer dagelijks

In de lente en zomer drogen je voeten sneller uit dan in de winter. Dagelijkse hydratatie zorgt voor goed verzorgde voeten. Hydrateer jouw voeten door dagelijks in te smeren. Dit doe je het beste met een voetencrème. Deze crèmes zijn speciaal gemaakt voor de voeten en verzorgen bijvoorbeeld ook droge plekken en eelt. Houd de zon een hele lange tijd aan? Lucky you. Maar let op, want daarmee neemt de droogte van je voeten ook toe. We raden je aan om je voeten extra vaak in de smeren. Bijvoorbeeld twee keer per dag.

Tip 5. Verwijder en behandel oneffenheden

Heb je last van (overtollig) eelt, kloven en/of verdikte nagels? Dat kan heel vervelend zijn! Wanneer je eelt niet op tijd verwijderd, ontstaan kloven. En kloven die scheuren zijn pijnlijk. Geloof ons. Dat is het laatste dat je wil op vakantie. Ook rondlopen met (schimmel)nagels of ingegroeide nagels is geen pretje.

Laat in bovenstaande gevallen je voeten professioneel behandelen door onze pedicure(s) van GLOW Feet. Kaylee haalt veel voldoening uit het ontzorgen, verwennen en met liefde behandelen van haar klanten. Zo kunnen jouw voeten weer fijn de zomerperiode door!

Tip 6. Verzorg je nagels

Wanneer de huid van je voeten zacht en glad is, na het scrubben en aanbrengen van een goede crème, is het tijd om wat aandacht te besteden aan je nagels. Verwijder vuil en onzuiverheden onder en rondom je nagels met een nagelborsteltje. Knip je nagels met regelmaat met een nagelknipper of een nagelschaartje. Zo voorkom je ingegroeide nagels.

Knip je nagels recht af en vijl ze vervolgens bij. Let op! Knip de hoekjes niet af, want daardoor kunnen juist ingegroeide nagels ontstaan.

Tip 7. Gellak: de finishing touch

Je voeten zijn nu bijna zomerproof! De laatste stap van jouw voetverzorgingsritueel? Een mooi kleurtje op je nagels natuurlijk! Wist je dat je bij GLOW Feet voor gellak terecht kunt? Zo maak je voeten helemaal zomerklaar. Klaar om gezien te worden! Kies in de salon een fijn kleurtje en Kaylee zorgt voor de rest.

Ga je zelf aan de slag met een nagellak? Breng dan altijd eerst een transparante basislaag aan. Daarmee voorkom je vergeling en verkleuring van je teennagels.

Met bovenstaande tips voor voetenverzorging zijn jouw voeten helemaal in topconditie! Klaar voor de zomer én om gezien te worden.

Wil je een afspraak maken met GLOW Feet? We love to help you GLOW. Een afspraak maak je gemakkelijk en snel online. Tot snel!

We gebruiken cookies om de website bruikbaarder te maken.
Akkoord