Peelingtime! Instructie, do’s en don’ts voor peelings

7 november 2023 in Nieuws

Peelingtime! Instructie, do’s en don’ts voor peelings

Peeling winter glow skin huidverbetering
Control your mindset tips - zen op vakantie GLOW pure you

Winter = peelingseizoen. Als je het ons vraagt is de winter dé perfecte tijd om een peeling te ondergaan. Of om thuis wat vaker een peeling toe te passen, kan ook natuurlijk! In deze blog leggen we uit wat een peeling is, wat een peeling doet en welke peeling je het beste kunt gebruiken. Ook leggen we je uit waar je op moet letten: wat je wél en zeker niet moet doen bij een peeling.

Wat is een peeling?

Een peeling is een cosmetische behandeling. GLOW Skin gebruikt een peeling om de huid te exfolïeren (afbladeren) én te vernieuwen. Tijdens de peeling brengt één van onze skin care specialisten een chemische oplossing op de huid aan. Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert de groei van nieuwe huidcellen. Dit helpt bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken, acne of acne littekens. Een peeling varieert in intensiteit; van oppervlakkige peelingen die de buitenste laag van de huid behandelen (ofwel producten voor thuisgebruik) tot diepere peelingen die dieper in de huid doordringen (een salon behandeling). Het type peeling hangt af van jouw huidvraag.

Welke peelings biedt GLOW Skin aan?

In onze salon werken we met 4 chemische peelings:
1. Glycolic acid
Glycolzuur is een fruitzuur en bestaat uit rietsuiker. Het heeft het kleinste molecuul van alle fruitzuren waardoor het makkelijk en diep in de huid doordringt. Het verwijdert dode huidcellen, vermindert fijne lijntjes en verbetert de huidtextuur. De salonvariant is hoger gedoseerd dan de thuisvariant. Doordat het percentage glycolzuur hoger is, dringt deze dieper door in de huidlagen.
2. Mandelic acid
Mandelic acid is 100% natuurlijk fruitzuur en bestaat uit amandelen. Het verwijdert dode huidcellen en pakt oppervlakkige pigmentatievlekjes aan. Ook heeft een antibacteriële werking en stimuleert de aanmaak van collageen.
3. Salicylic acid
Salicylzuur dringt de poriën binnen en lost daar opgehoopt talg op. Daarnaast remt azelaïnezuur de groei van bacteriën en kalmeert de huid. Deze combinatie zorgt voor vermindering van roodheid en oneffenheden én houdt je huid vrij van verstoppingen. De salonariant is hoger gedoseerd met azelaic acid: 14% (in plaats van 7%). Dit versterkt het kalmerende effect en het pakt de groei van bacteriën en gisten nóg beter aan.
4. TCA peeling
TCA staat voor trichloorazijnzuur; een zuurverbinding die een bepaald reactieproces in de huidcellen opwekt. Het zorgt voor een frisse en egale huid, verwijdert dode huidcellen, verfijnt de poriën, bevordert de doorbloeding en werkt heel mooi op het pigment. TCA peeling is enkel een salonproduct en behandeling.

Verzorging na een peeling: hoe zit dat?

Na een chemische peeling is het belangrijk om enkele zorgvuldige stappen te volgen om je huid te beschermen. Alleen zo zorg je voor een goed genezingsproces. Hieronder sommen we voor je op wat je beter wel en niet kunt doen na een peeling.

Wat moet je wel doen na een peeling?

1. Hydrateren. Houd je huid goed gehydrateerd na de peeling. Gebruik een milde, hydraterende crème om uitdroging te voorkomen.
2. Bescherming tegen de zon. Bescherm je huid tegen direct zonlicht. Draag een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF en gebruik een hoed of zonnebril om je gezicht te beschermen.
3. Vermijd intense fysieke activiteit. Probeer zware lichamelijke activiteiten en zweten te vermijden, omdat dit je huid kan irriteren en leiden tot complicaties.
4. Zachte reiniging. Reinig je huid voorzichtig met een milde, niet-irriterende reiniger. Gebruik geen scrubs of ruwe doekjes gedurende enkele dagen na de peeling.
5. Respecteer de genezingstijd. Geef je huid voldoende tijd om te genezen. Dit kan variëren afhankelijk van het type peeling dat je hebt gehad, maar volg de instructies van je schoonheidsspecialiste.

Wat kun je beter niet doen na een peeling?

1. Krabbelen of pulken. Raak je geïrriteerde huid niet aan en pel of krab er niet aan. Dit kan littekens en infecties veroorzaken.
2. Make-up. Vermijd het gebruik van make-up voor ten minste de eerste 24 uur na de peeling.
3. Stoom- of saunabaden. Vermijd stoom- en saunabaden, net als hete douches, omdat de hitte je huid kan irriteren.
4. Overmatig zonlicht. Blijf uit de zon en vermijd zonnebanken voor enkele dagen tot weken, afhankelijk van de diepte van de peeling.
5. Agressieve huidverzorgingsproducten. Gebruik geen agressieve huidverzorgingsproducten met actieve ingrediënten zoals retinoïden of zuren voor enkele dagen tot weken, afhankelijk van de aanbevelingen van je schoonheidsspecialiste.
Het is belangrijk om de specifieke instructies van je schoonheidsspecialiste op te volgen. De adviezen kunnen verschillen op basis van jouw huidtypen en het type peeling dat je je onderging. Overleg altijd met een professional voor begeleiding bij de nazorg na een peeling.

Peeling boeken?

Benieuwd of een peeling iets voor jouw (huid) is? De huidspecialisten van GLOW Skin adviseren je graag. Enneh, wil je toch alvast thuis aan de slag? Binnenkort komt een how-to video van GLOW Skin online waarin we uitleggen hoe je een fruitzuur peeling thuis aanbrengt. Houd onze socials in de gaten!

We gebruiken cookies om de website bruikbaarder te maken.
Akkoord