Van idee naar werkelijkheid: dit is de start van GLOW!

5 december 2022 in Nieuws

Van idee naar werkelijkheid: dit is de start van GLOW!

Een beauty totaalconcept met allemaal specialisten onder één dak. En dat allemaal in de buurt, in Beneden-Leeuwen. Iets wat begon als slechts een droom in het creatieve brein van Manon Lagarde – founder & owner van totaalconcept GLOW – werd uiteindelijk werkelijkheid. Hoe ontstond het idee achter GLOW? Wat is de kracht ervan? Hoe verliep het traject van bouw naar opening? En hoe leefde het team naar de opening toe? Manon praat ons bij.

Een nieuw bedrijf met een gloednieuw concept, dat komt niet zomaar uit de lucht vallen. Manon’s brein maakte afgelopen jaren en maanden – en nu nog steeds – overuren. Zij vertelt over het prille begin: “Een kleine twee jaar geleden begon het avontuur. Ik had zoveel creatieve ideeën in mijn hoofd voor – toentertijd nog – Haarpassie. Maar voor al deze ideeën had ik wel ruimte nodig. En die was er helaas niet. Daardoor kon ik mijn toffe plannen niet uitvoeren. Ook groeide Haarpassie uit haar jasje. Alleen maar positief natuurlijk. We zijn de laatste tijd hard gegroeid, iets waar ik ontzettend trots op ben. En toen ineens deed zich een kans op een nieuwe zaak voor!”

Spannende keuze

“Wauw, een nieuw, ruimer pand op een gave locatie. Ik kon het bijna niet geloven! Op dat moment had ik twee keuzes: een kleine of grote ruimte. In de kleine ruimte zou alleen een kapsalon mogelijk zijn, in de grotere veel meer dan dat. Ruimte voor uitbreiding, ruimte voor andere specialiteiten. Wat een enge keuze. Ik koos ervoor om de sprong in de diepe te maken. Alleen zo kon ik mijn grote dromen verwezenlijken. En hoe leuk is het idee van meerdere beautyprofessionals onder één dak?”

Samenwerking met Kaylee

De volgende stap was voor Manon eenvoudig: een sterk team samenstellen met wie zij haar plannen kon realiseren. “Kaylee – huidspecialist en medisch pedicure – ken ik eigenlijk al best wel lang. Via-via hoorde ik dat zij op zoek was naar een eigen, grotere ruimte voor haar salon. Ik besloot Kaylee te benaderen en vertelde haar over mijn plannen. Kaylee was direct enthousiast.” Mede dankzij deze samenwerking werd het broodnodig het idee in Manon haar hoofd om te zetten tot een waardig concept. Een concept dat tot in de puntjes moet worden uitgedacht. Kaylee sloot zich aan bij het nieuwe totaalconcept GLOW. En wel als eigenaar van GLOW Skin & Feet.

Kaylee’s entree

Kaylee vertelt over het realiseren van haar plannen: “Het is een langgekoesterde droom om een salon te hebben in de Zandstraat. Toen Manon mij benaderde en haar plannen vertelde, wist ik het eigenlijk meteen. Dit concept heeft – naast dat het voor onze bezoekers veel te bieden heeft – ook voor mij onwijs veel in petto. Bij GLOW ben ik omringd door een leuk team en we versterken elkaar alleen maar. Manon is zowel een fijne collega als goede leermeester. Qua ondernemen geeft Manon mij de handvaten die ik zo nu en dan nodig heb.”

Van idee naar concept

De fase die vervolgens aanbrak was er een bomvol creativiteit. Dit was hét moment waar Manon haar gedachtespinsels van afgelopen tijd op papier kon zetten. Dit deed Manon samen met een vriendin, Marne. Manon legt uit: “De uitwerking van het concept was zo’n leuk traject. Want: wat gaan we precies doen? Wat willen we uitstralen? We dachten na over de waardes van GLOW. Echt alles, maar dan ook alles, moest kloppen. Tot in de kleinste details. Denk aan huisstijl en kleurgebruik, de inrichting van het pand, de vibe die in de nieuwe salon hangt en hoe je dit online overbrengt. Maar ook bijvoorbeeld hoe wij onze bezoekers, jou dus, benaderen. Want communication = key. Ik dacht na over welke boodschap we willen overbrengen en hoe we dit doen. Van raambestickering tot aan folders en de website.”

A place to GLOW

Op vakantie in Colombia bedacht Manon – tijdens de vele regenbuien in dit land – het logo, met de visie in haar achterhoofd. Het resultaat is het logo van GLOW vandaag de dag. Eenmaal terug in Nederland werkte Manon samen met Marne het concept verder uit. “Na heel wat brainstormavonden stond uiteindelijk een gloednieuw, krachtig en puur concept: GLOW. Pure you. Een plek waar alles rondom beauty en self-care samenkomt. Hair, skin, brows, feet en mind. Een plek waar iedereen zich welkom voelt. A place to GLOW.”

Keuzes voor de bouw

Niet alle fasen verliepen chronologisch. Tegelijkertijd met de conceptvorming, tekende Manon voor het pand én moesten er keuzes gemaakt worden. “Het pand is gloednieuw. Super fijn natuurlijk! Maar dat betekent ook dat je indeling van het pand, inclusief water en elektra, helemaal zelf samenstelt. Denk aan: keuken en koffiehoek, verfkeuken, kapperswasbakken en de behandelingsruimtes van Kaylee inclusief wasbakken. Nog voor de eerste steen werd gelegd, wisten al wat het eindresultaat zou zijn. Ook dankzij fijne 3D-tekeningen.”

Ode aan

Manon vervolgt: “Mijn broertje Kevin is gelukkig handig achter de computer en maakte een mooi 3D-ontwerp. Dit gaf mij een goed beeld van mijn plannen én creëerde duidelijkheid voor mensen in de bouw.” Gelukkig ontving Manon veel hulp van haar vader, schoonvader en Roel. “Echt een ode aan deze lieve mensen. Niet alleen hielpen zij mij met uitzoeken van de beste indeling, ook de binnenafwerking namen zij volledig voor hun rekening. Zo nam mijn schoonvader bijvoorbeeld een flinke klus voor zijn rekening: het aanleggen van elektra.”

Interieurjunkie

Interieur en inrichting is iets waar een creatieveling zijn ei in kwijt kan. Niet gek dat Manon in haar hoofd al precies wist in welke stijl de salon ingericht werd. “Nu was het tijd voor het aller, allerleukste: interieur! Ik wist dat ik veel met natuurlijke materialen en zachte kleuren wilde werken. Daarom maakte ik allemaal verschillende moodboards en voerde deze mini-projectjes uit in de praktijk. Testen, testen en nog eens testen. Alles werd overlegd met Roel en mijn vader.”

Finishing touch

It’s all about the details, zeggen ze wel eens. En dat klopt, wat Manon betreft. “In de salon zijn allemaal leuke en persoonlijke details verwerkt. Zo is de kniptafel waar mensen aan geknipt worden zelf bedacht én ontworpen. Het onderstel is gemaakt op de school waar papa werkt. Ook de productenkast is zelf ontwerpen en heeft mijn vader in elkaar gezet. Daarnaast is de unieke plantenwand iets waar ik trots op ben. Niet alleen omdat we deze samen hebben gemonteerd, maar ook omdat het zo mooi past bij de stijl van GLOW. De samenwerking met het hele klusteam was zo fijn. Steeds hielden we kleine minioverlegjes over de juiste aanpak zodat het interieur, mooi, praktisch en functioneel is. Wat ben ik gezegend met alle mensen die ons geholpen hebben.”

Let’s GLOW

Manon vertelt trots tot slot: “En ja, na meer dan twee jaar kunnen we nu eindelijk genieten van ons nieuwe pand en salon. Wat ben ik blij met het eindresultaat! Alles voelt precies zoals ik had gehoopt dat het zou zijn. Zeker met zo’n topteam vol met creative minds. Kom je snel langs? We love to help you GLOW!

We gebruiken cookies om de website bruikbaarder te maken.
Akkoord