Waarom samenwerking tussen pedicure en podotherapeut belangrijk is voor jouw voetgezondheid

2 mei 2024 in Nieuws

Waarom samenwerking tussen pedicure en podotherapeut belangrijk is voor jouw voetgezondheid

GLOW Skin Move Podotherapie Waarom samenwerking tussen pedicure en podotherapeut belangrijk is voor jouw voetgezondheid
Control your mindset tips - zen op vakantie GLOW pure you

Je voeten zijn als de fundering van een huis. Als je klachten ervaart, kan dat problemen veroorzaken door je hele lichaam. Gelukkig staan er experts klaar om te helpen: pedicures en podotherapeuten. Maar wie is waarvoor op het gebied van voetgezondheid? Waarom werken ze eigenlijk samen? En waarom is dat fijn voor jou? Kaylee Hendriks – eigenaresse van GLOW Feet – en Maarten van Dreumel – eigenaar van Move Podotherapie – leggen je in de deze blog alles uit over de voordelen van hun samenwerking.

Belang van aandacht voor je voeten

Hoewel ze verschillen in aanpak en benadering, delen pedicure en podotherapeut één gemeenschappelijk doel: het verbeteren van de gezondheid en het comfort van jouw voeten. Een nauwe samenwerking tussen pedicures en podotherapeuten is daarom van grote waarde voor het bevorderen van jouw welzijn én voetgezondheid. Kaylee legt uit: “Het is belangrijk om – waar nodig – op tijd een bezoek te brengen aan een (medisch) pedicure en podotherapeut. Je voeten dragen immers je hele lichaam en pijn aan je voeten zorgt ervoor dat je je hele lichaam compenseert. Daardoor kunnen ook weer andere klachten optreden.”

Pedicure en podotherapie: wie doet wat?

Pedicures en podotherapeuten vullen elkaar perfect aan. Hoewel de pedicures bij GLOW Feet zeker weten hoe je teennagels goed verzorgt, gaat ons werk verder dan dat. We kunnen ook ingegroeide teennagels, eelt en likdoorns behandelen. GLOW Feet biedt zelfs ook medische pedicurebehandelingen. Bijvoorbeeld voor mensen met de diagnose oncologie, diabetes, reuma en overige risicovoeten. Maar wanneer er een diepgaandere of andere vraag is, vragen wij de podotherapeut om hulp. Podotherapeuten zijn meer als de detectives. Zij hebben de kennis om dieper te graven en zo eventuele problemen op te sporen en te behandelen.

Twee in één: compleet zorgspectrum

Als je voetproblemen hebt, wil je niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. Door samen te werken, bieden ze een volledig zorgspectrum voor diverse voetaandoeningen, van alledaagse ongemakken tot complexe medische kwesties. Kaylee vertelt over het onderlinge raakvlak: “we houden ons beide bezig met de kwaliteit van de voeten. Wij als (medisch) pedicures zorgen vaak voor de externe klachten. De podotherapeut kan door middel van een aanpassing zorgen dat bovenstaande problemen minder worden of zelfs verdwijnen.” En dat levert een hoop voordelen voor de cliënt of bezoeker.

Beter voorkomen dan genezen

Pedicures herkennen vaak vroegtijdige tekenen van voetproblemen tijdens routinebehandelingen. Kaylee vervolgt: “Wij werken samen om problemen aan de voeten te voorkomen en wanneer nodig te verhelpen. Doordat onze lijntjes naar elkaar kort zijn kunnen we problemen tijdig opmerken. We bundelen ons kennis, ervaring en expertise en leveren daardoor dus de juiste zorg die onze cliënten nodig hebben. De service die Maarten biedt is uitstekend; hij neemt Tips voor het kiezen van een goede schoen GLOW Skin Move Podotherapiede tijd voor onze cliënten en gaat Tips voor het kiezen van een goede schoen GLOW Skin Move Podotherapie2voor kwaliteit!” Maarten vult aan: “GLOW Feet deelt haar bevindingen met mij als podotherapeut. Daardoor zijn we er vroeg bij. Dit helpt niet alleen om problemen te voorkomen Tips voor het kiezen van een goede schoen GLOW Skin Move Podotherapie3voordat ze ernstiger worden, maar draagt ook bij aan het verminderen van pijn en ongemak. Weet je wat daar echt bij helpt? Het dragen van de juiste schoen!”

Tips voor het kiezen van de juiste schoen

Maarten heeft een duidelijke visie als het gaat om het voorkomen van klachten. “Als podotherapeut merk ik dat de juiste schoen van groot belang is om klachten te voorkomen. Veel mensen lopen een schoenenwinkel binnen en kijken vooral naar wat zij leuk vinden om te dragen in plaats van te kijken naar hoe stabiel of stevig een schoen is. Naast dat een schoen groot genoeg moet zijn in de lengte als de breedte, zijn er nog andere eisen waar een schoen aan moet voldoen. Hij legt uit:
1. Stevig contrefort. Dit betekent dat je 1 cm boven de zool tegen de hak moet duwen zonder dat de achterkant platgedrukt kan worden.
2. Stevig vanuit het cambreur. Dit betekent dat de schoen niet in het midden mag buigen.
3. De schoen mag alleen buigen bij de tenen. Buigt een schoen helemaal niet bij de tenen is dat ook goed.
Door rekening te houden met bovenstaande drie punten kun je overbelastingklachten aan de voet, knie en heup voorkomen worden.”

Happy feet

In een tijdperk waarin de vraag naar voetverzorging toeneemt, is de samenwerking tussen pedicures en podotherapeuten van grote waarde. Maarten sluit af: “Het bundelen van onze expertise en vaardigheden stelt ons in staat om effectieve zorg te bieden die niet alleen de symptomen behandelt, maar ook de onderliggende oorzaken aanpakt.” Dat alles met als doel: jij en je voeten op je best, comfortabel en gezond. Benieuwd of jouw voeten nog happy feet zijn? Plan gerust een afspraak in bij GLOW Feet of Move Podotherapie.

We gebruiken cookies om de website bruikbaarder te maken.
Akkoord