Wat zijn toners?

21 juli 2022 in Nieuws

Wat zijn toners?

Je hebt het ons misschien al eens horen zeggen: “we gaan je haar even tonen!”

Maar wat is tonen eigenlijk? Dat leggen we je graag in deze blog uit.

Wanneer je je haar lichter kleurt doormiddel van highlights, balayage of een totale ontkleuring komt er altijd warmte vrij (lees: geel/oranje). Heb jij van nature een hele donkere haarkleur dan zal er bijvoorbeeld veel oranje, rood en geel omhoogkomen. Ben je wat lichter van nature dan heb je bijna altijd te maken met geel en oranje. Deze ‘ongewenste’ warmte kunnen we met een toner als ware wegpoetsen en de door jou gewenste tint toe te voegen.

Zonder toner blijft je haar dus een vaak beetje gelig of oranje, niet echt wat je graag wil (waarschijnlijk).

Toners zorgen naast het neutraliseren van ongewenste warmte er ook voor dat jouw haarkleur de perfecte tint krijgt en vele malen langer mooi blijft! En als extra bonus kun je door het gebruik van toners ook nog eens makkelijker van tint wisselen.

Heb je een koele blond tint? Dan adviseren we je niet alleen een toner maar ook een shampoo en treatment voor thuis met violet pigmenten, zo zorg je er ook thuis voor dat je zo lang mogelijk kan genieten van je kleur.
Op zoek naar een goede shampoo? Wij adviseren je graag.

Een toner is geen gewone verf, een toner is vele malen zachter en kan je eigen haarkleur niet of nauwelijks oplichten. Een toner geeft extra glans en zorgt ervoor dat jij veel langer van jouw haarkleur kan genieten.

Omdat toners de buitenkant van je haar kleuren is het superbelangrijk om je haar te wassen met een sulfaatvrije shampoo. Een shampoo zonder sulfaten is minder agressief voor je haarkleur waardoor je haarkleur dus langer mooi blijft!

Heb je vragen over toners? Kom dan even langs in de salon.

We gebruiken cookies om de website bruikbaarder te maken.
Akkoord